maanantai 29. syyskuuta 2014

Syksyn satoa

Yksi kivoin juttu syksyssä on kaikki ne herkut joita luonnosta löytyy. Tänä syksynä olen säilönyt mansikkaa, viinimarjoja, mustikkaa ja omenaa. Vain mansikasta jouduin maksamaan.


Myimme vanhan talomme pois ja samalla jouduin jättämään hyvästit viinimarjapensaille ja omenapuulle. Onneksi saimme omenaa useammaltakin tutulta.


Olen aina tykännyt omenasta kaikissa muodoissa. Nyt yritin keksiä eri tapoja laittaa omenaa, kun pelkän hillon syöminen alkaa luultavasti jossain vaiheessa tökkiä.


Yksi lempparini on kuivatut omenat. Omenasta poistetaan siemenkota, se leikataan mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja ripustetaan narulle kuivumaan muutamaksi päiväksi. Omenat eivät saa olla kuivatusvaiheessa toisissaan kiinni vaan mahdollisimman väljästi. Kuivuttuaan nämä voi sitten laittaa purkkiin tai paperipussiin. Säilyvät huoneenlämmössä useita kuukausia.

Kokeilin myös omenamehua mehumaijalla, omena-puolukka-mehua sekä omena-puolukka-hilloa. Tuo omena-puolukka-hillo oli erityisen onnistunut kokeilu! Sitä tulee luultavasti syötyä niin puuron päällä kuin pinaattilettujen kaverinakin.


Piti sitä leipoa perinteinen omenapiirakkakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti