tiistai 7. heinäkuuta 2015

Vaippoja, vaippoja

Kohta kahden vuoden kestovaippojen käytöllä olemme kokeilleet kymmeniä eri vaippamerkkejä sekä lisäksi koko joukon joidenkin itsetekemiä vaippoja. Jos aloittaisin koko vaipparumban alusta, valitsisin varmaan kolme vaippamerkkiä, joilla mentäisiin koko vaippaikä läpi.

Ensinnäkin Amerikkalainen Fuzzi bunz. Tykkään yhden koon vaippojen säädöistä, joka tapahtuu kuminauhoja kiristämällä tai löysäämällä. Myös eri kokoiset (S, M, L) ovat hyvän mallisia. Alkuun vierastin nepparikiinnitystä, mutta se on pitkäikäisempi kuin tarrat, nepit ei tartu pesukoneessa muihin pyykkeihin ja lapsi ei saa niitä itse auki. Lisäksi fuzzeissa on imuina mikrokuituimut, jotka on mun mielestä parhaita.

Toinen lemppari on bumGenius. Malli on hyvin samanlainen kuin fuzzeissa, mutta yhdenkoon vaippojen säätö tapahtuu edessä olevilla neppareilla. BumGeniuksia on saatavilla sekä tarra- että nepparikiinnityksellä. Meillä on pitempään ollut käytössä bumGeniuksen yhdenkoon taskuja sekä L-kokoisia all in one -vaippoja mikrokuituimuilla, joista molemmista olen tykännyt, joskin aio:t ovat vaatineet lisäimua.

Nyt ostin kuopukselle kaksi uutta bumGeniusta, joihin ihastuin vielä enemmän. Toinen on bumGenius freetime yhdenkoon all in one ja toinen bumGenius elemental yhdenkoon luomu all in one. En ole mikään aio-vaippojen fani, sillä useimmiten ne kestävät kauan kuivua ja imut eivät riitä paljon pissaavalle. Nämä ovat kuitenkin poikkeus. Erityisesti pidän tuosta freetime-vaipasta. Siinä imut ovat mikrokuitua ja niitä on kaksi. Ne ovat kiinni vain toisesta päästä, joten kuivuvat nopeasti. Nimensä mukaisesti kerrassaan nerokas vaippa! Elementalissa imuosa on luomupuuvillaa. Olin alkuun hieman epäileväinen sen imutehon suhteen, mutta toistaiseksi on toiminut. Elementalissa imut on molemmista päistään kiinni, joten kuivuminen on hiukan hitaampaa. Molempiin on helppo lisätä imua jos tarve vaatii. Tuo freetime voisi olla hyvä aloittelijan vaippa, jos kestovaippojen viidakko kauhistuttaa :)

bumGenius freetime (keltainen) ja elemental (pinkki)
säädettyinä pienimpään kokoonsa


Kolmans suosikki on kotimainen Nalle-vaippa. Nallen taskut ovat hyvän mallisia, mutta Nallelta löytyy lisäksi hyvä valikoima sisävaippoja, villahousuja, yövaippoja sekä kuivaksiopetteluhousuja. Ainoa miinus on, että Nalle ei valmista mikrokuituimuja, mutta meillä on myös Nallen omia imuja käytössä ja nekin ovat ihan hyviä. Plussana kaupan päälle Nallella on ihania vaihtuvia kuoseja! Nallen verkkokaupasta saa myös ihania kotimaisia imetysvaatteita ja lököhousuja! Suosittelen!

Nalle hiekkapikkarit eli kuivaksiopetteluhousut


Bonuksena voisin mainita vielä Babyidean HH-wool -villahousut, jotka ovat vailla vertaansa. Meillä näitä käytetään erityisesti öisin kuorivaippana. Villahousujen sisään laitetaan siis imevä sisävaippa ja villa yksin riittää kuoreksi. Ihanan hengittävä ja luonnollinen vaippa, eikä kutise!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti