maanantai 28. heinäkuuta 2014

Metsäelämää

Äidin harrastus vei koko perheen viime viikolla viideksi päiväksi metsän keskelle. Olimme nimittäin isolla partioleirillä.

Lämpöä piisasi, mutta siihen jo melkein tottui, kun ei ollut sisätiloja, joihin mennä vilvoittelemaan. Vietimme suurimman osan päivää varjossa ja hyttysmyrkky ja aurinkorasva olivat kovassa käytössä. Onneksi vieressä oli uimaranta!

Hippu oli reipas koko ajan ja tuntui viihtyvän leirillä. Elämänsä ensimmäistä kertaa hän sai laimeaa mehua ja se vasta olikin hyvää! Laiskuuttani en viittä vaille vuodenikäiselle viitsinyt koko ajan laittaa omia ruokia, mutta leirin yhteinen ruoka maistui hyvin. Vaaleasta leivästä tuli kova juttu. Sitä oli saatava jokaisella ruokailulla.


Teltassa nukkuminen - toimi! Ensimmäisenä iltana Hippu oli kai niin väsynyt, että nukahti saman tien kun laitoin telttaan. Muina iltoina kähjäsi vähän, mutta jäi tyytyväisenä nukahtamaan itsekseen. Ekana yönä Hippu heräsi puolen yön aikaan ja oli ihmeissään, kun vanhemmat olikin vieressä. Siinä meni sitten tunti ennen kuin lapsi ymmärsi, että on yö ja pitää nukkua eikä leikkiä. Sama toistui viimeisenä yönä klo 5, mutta silloin syynä oli kai valoisuus. Muuten uni maittoi hyvin.





Kestovaipppailu metsässä - ei toimi. Käsin pyykkääminen on hankalaa. Vesi pitäisi lämmittää erikseen, jotta vaipoista tulisi varmasti puhtaita ja huuhteluita pitäisi olla miljoona, että saa kaikki pesuaineet pois. Kaiken lisäksi leiri oli pohjavesialueella, jossa mitään pesuvesiä ei saanut kaataa maahan vaan ne piti kiikuttaa vessaan. Kuivuminen kesti ikuisuuden, (pesukoneen linkous on aika hyvä keksintö!) varsinkin kun välillä ukkoskuuro kasteli melkein kuivan pyykin taas litimäräksi. Onneksi olin realisti ja varasin mukaan myös kertakäyttövaippoja. Loppujen lopuksi käytimme kertiksiä loppuleirin ja pesin käsinpestyn pyykin uudelleen kotona koneessa.

Vaikka isälle taisikin jäädä ikuiset traumat partiosta, päälimmäisenä mieleen jäi kuitenkin se, että pienen lapsen kanssa pärjää monenlaisissa olosuhteissa ihan hyvin. Lapsi viihtyy, jos vanhemmatkin viihtyvät ja viihtyy sittenkin, kun sataa kaatamalla ja vanhempia houkuttaisi päästä jo omaan sänkyyn... Seuraavaksi suunnitteilla onkin mahdollinen asuntovaunureissu alkusyksystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti