maanantai 17. lokakuuta 2016

Juhlaompeluuksia

Palataanpa ajassa vähän taaksepäin. Kesällä mainitsin unikkokankaasta ja nyt lienee paikallaan kertoa siitä vähän enemmän.



Elokuussa osallistuin kansainväliseen konferenssiin, jossa meidän ryhmän pukukoodina oli Marimekon musta unikko yhdistettynä mustaan. Valmiina vaatteina unikkoa oli vaikea löytää ja kirpputorien kiertelylle ei yksinkertaisesti ollut aikaa, vaikka siitä tykkäänkin. Luonnollisesti suuntasin siis kangaskaupoille.

Pitkään mietin, mitä tekisin ja pitkään oli housut vahva vaihtoehto sillä tiesin monen pukeutuvan hameeseen. Lopulta päädyin kuitenkin hameeseen, sillä se olisi jatkossa ehkä monikäyttöisempi ja minulla oli valmiina hyväksi havaittu hameen kaava. Housuista olisi pitänyt tehdä kokeiluversio ennen kuin uskaltaisin leikellä unikkoa.

Lopputulos oli kellohelmainen kesähame. Kaveriksi sille tein pienen laukun.







Ja tässä hame tositoimissa! Pääsin isolle lavalle vastaanottamaan palkintoa. 





Unikolle kaveriksi iltatilaisuuteen tein satiinista pitkän iltapuvun. Kävi kuitenkin niin, että siitä tuli puku, joka ei välttämättä koskaan pääse juhliin :(

Satiini nimittäin lähti repeilemään ja en uskaltanut ottaa riskiä, että kesken tilaisuuden jossain olisi kaunis reikä...

En tiedä, oliko vika tekijässä vai kankaassa, mutta syytän kangasta. Ensin se repesi kyljen saumasta, tiukka kun oli, että pysyy päällä. Paikkasin repeämän liimaamalla sauman alle vahvikkeen. Seuraavaksi puku alkoi revetä sauman vierestä, täysin ehjän kankaan kohdalta. Siinä vaiheessa päätin syyttää huonoa materiaalia. No, pitänee laittaa kangasta myyneelle firmalle palautetta ja kyselyä, että kuuluuko tämän olla näin heikko. Satiinia olen kyllä ommellut ennenkin, mutta näin ei koskaan ole käynyt.





Loppujen lopuksi juhliin pääsi kanssani tuttu ja turvallinen ylioppilasmekko. Ei ehkä yhtä kaunis, mutta ainakaan se ei hajoaisi kesken kaiken! Itsetehty sekin. Tietenkin. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti