maanantai 10. lokakuuta 2016

Lasten kanssa reissussa

Kesä oli ja meni ja niin kiirekin oli, etten ole piiitkään aikaan ehtinyt kirjoitella tänne mitään. Mutta korjataan nyt vähän tilannetta :)

Elokuu oli meidän perheen lomakuu. Tänä vuonna päätimme lähteä lomailemaan Viroon.

Itse olen nuorempana kierrellyt maailmaa (no, ainakin Eurooppaa) siellä sun täällä ja lasten myötä olen tullut mukavuudenhaluiseksi. Tykkään matkustaa ja päästä vähän irti arjesta, mutta pahin seikkailuinnostus on laantunut, en kaipaa kaukaisia ja eksoottisia kohteita. Sen sijaan arvostan matkustamisen helppoutta. Sitä paitsi miksi mennä merta edemmäs kalaan, kiinnostavia paikkoja löytyy läheltäkin! Siispä lomakohteeksi valikoitui Viro ja Saarenmaa.

Lähdimme matkaa omalla autolla. Tämä oli minulle sitä helppoutta pienten lasten kanssa. Mukaan pystyi ottamaan yhtä sun toista ja aina oli oma tukikohta mukana. Jotta matka ei olisi ollut liian rattoisa, esikoiselle iski ripuli heti ensimmäisenä päivänä ja vatsa oli sekaisin koko matkan ajan. Ihme kyllä, siitäkin selvittiin suhteellisen hyvin, vaikka muutaman julkisen vessan lattian sain kyllä luututa...



Saarenmaa oli rauhallinen ja viihtyisä. Kuressaari oli mukava pikkukaupunki ja kiertelimme myös muualla katselemassa maisemia. Nähtävyyksistä tutustuimme Kaalin kraateriin, erääseen majakkaan (jonka nimeä en nyt enää muista :D ) sekä piispanlinnaan. Kaikkein paras nähtävyys Saarenmaalla oli ehdottomasti Strutsifarmi! Suosittelen kaiken ikäisille! Sisäänpääsymaksu oli muutaman euron koko perheeltä ja paikalla oli strutsien lisäksi emuja, kenguruita, kesyjä seeproja, alpakoita ja poneja! Ihastuttava paikka kerrassaan!



Viivyimme kolme yötä Saarenmaalla, jonka jälkeen suuntasimme vielä kahdeksi yöksi Pärnuuseen. Matkalla huomasimme, miten pieni maa Viro oikeastaan on. Vastaan tuli vain hyvin pieniä kyläpahasia, joissa suomalainen auto sai osakseen kummastuneita katseita.

Pärnu oli kaunis kaupunki. Hiekkarannat olivat ihanan isoja, mutta harmiksemme ilmat olivat liian viileät rantaelämään. Koska Pärnuuseen asti oli kuitenkin tultu, kävimme lasten kanssa vähän rantavedessäkin leikkimässä, tosin vilukissaisäntä jätti vesileikit väliin. Pärnusta parhaiten mieleen jäi pikkuinen sushi-ravintola, jossa ruoka oli ihanaa ja palvelu hyvää. Tuosta paikasta innostuimme sen verran, että kävimme siellä kahdesti!



Viimeisen päivän päätimme viettää Tallinnassa ja kohteeksi valikoitui eläintarha, joka oli lasten mieleen. Lelumuseo olisi myös kiinnostanut, mutta se oli juuri sinä päivänä kiinni.

Summa summarum. Lasten kanssa matkustaminen on mukavaa mutta raskasta. Leikkipaikkoja olisi voinut kuulua ohjelmaamme enemmän. Pienet lapset eivät jaksa pelkkää kuljeskelua, katselemista, shoppailua ja kahviloissa istumista kovin pitkään. Myös jossain vaiheessa takapenkiltä alkoi tulla palautetta liiallisesta autossa istumisesta. Vajaa viikko oli oikein sopiva aika lomailulle. Siinä ajassa pääsi vähän irrottautumaan arjesta, mutta sen jälkeen olimme jo valmiit palaamaan kotiin. Säät olivat enimmäkseen hyvät, vaikka lämpimämpää olisi voinut olla. Joka tapauksessa voin suositella Viroa kesäisenä lomakohteena! Kun lähtee Tallinnaa edemmäs, vastaan tulee kaunis maa ja monta paikkaa jäi meillekin vielä seuraavaa matkaa odottamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti