keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Äitikin kestoilee


Kestovaippojen myötä taisin hurahtaa täysin kestoiluun. Tilatessani Hipulle vaippoja netistä törmäsin käsitteeseen kestokuukautissuojat. Hieman epäileväisenä, mutta kuitenkin mielenkiinnolla päätin tilata itselleni muutaman ihan kokeeksi. Ja siitä se ajatus sitten lähti.


Kokeilin ja totesin, että ei tämä ole ollenkaan sen huonompi vaihtoehto kuin kertakäyttöiset siteet. Itseasiassa vähemmän hiostava. Yllättävän hyvin istuva. Tämä yksilö on ostettu kestovaippakaupasta.

Mietin, miksen ollut kuullut näistä aikaisemmin, mutta toisaalta harvemmin sitä tulee kahvipöydässä keskusteltua kuukautisista... 

Koska idea oli toimiva ja simppeli, päätin kokeilla, osaisinko tehdä näitä itse. Tarvittavia kankaita oli jo valmiiksi: alimmaksi pul-kangasta kosteussuluksi, väliin collegea tai muuta paksumpaa ja päälle esim. trikoota, joustofroteeta tai coolmaxia. Neppareita piti ostaa, jotta siteet pysyvät paikoillaan.

Ja ei kun ompelemaan! Ihan kohtalaista jälkeä tuli vanhalla kunnon ompelukoneella.


Reunat tein siksakilla, ei mitään taitoksia. Lopuksi siistin saksilla repsottavat kohdat.
Ihan käyttökelpoisia!


Ajatus omasta saumurista oli jo pitkään muhinut mielessä ja kun löysin hyvältä vaikuttavan saumurin vain vähän käytettynä ja sopivaan hintaan, päätin ostaa sen. Sille olisi paljon muutakin käyttöä, mutta erityisesti kestositeitten tekemiseen se olisi varmasti hyvä!

Ensimmäinen pettymys tuli, kun tajusin, että saumurissani ei olekaan peitetikkiominaisuutta. Siis sitä, että saisi ommeltua sellaista jälkeä, mikä tulee t-paidan hihaan tai helmaan.

Toinen pettymys oli se, ettei se ollutkaan niin helppoa, kuin luulin. Olin kokeillut saumuria joskus koulussa ja siitä on jo vuosia...


Hups! Ei tullut reunasta niin siisti, kuin piti...


Toinen hups...


No, onneksi siteitä ei tarvitse näytellä vastaantulijoille...


Neljännen kohdalla alkoi jo sujua. Ehkä en sittenkään heitä saumurilla vesilintua.


Vähän ryppyjä vielä...


Langanvaihtokin onnistui ja jälki alkaa olla kohtalaista.


Jee, siistiä reunaa!



Tällaisia niistä sitten tuli. Ei mitään kaunottaria, mutta ajaa asiansa. Ja tulipahan harjoiteltua saumurin käyttöä oikein olan takaa! 


Mitähän seuraavaksi ompelisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti