keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ompeluharjoituksia

Pitkään on ollut lapsille vaatteita työn alla ja vielä pidempään kankaat hankittuina. Ompelin Nupulle bodyn ja housut sairaalasta kotiutumisvaatteiksi vähän ennen kuin hän syntyi. Ajatuksena oli tehdä asu myös Hipulle samoista kankaista. Vasta nyt sain tämän ajatuksen toteutukseen asti, kun tajusin, että Nuppu kasvaa kohta omistaan ulos ja halusin lapsille kuitenkin vaatteet samaan aikaan päälle!


Hipulle halusin tehdä hameen ja siihen applikoida koiran kuvan. En ole ikinä ennen applikoinut mitään, joten ei muuta kuin googlettamaan ohjeita. Netistä onneksi löytyy hyviä neuvoja pilvin pimein. Siksi en tässä aio yksityiskohtaisesti kertoa, miten applikointi sujuu. Kysykää niiltä viisaammilta :)


Ensin tarvitaan kuitenkin liimakangas. Päätin tehdä harjoittelukappaleen ylijäämäpaloista. 
Siitä tuli tälainen:


Hiukan hakusessa tuo piston pituus ja leveys vielä... 
Niin ja tähän suositeltiin tukikangasta, senkin unohdin.


Sitten mallasin ja silitin koiran oikealle paikalleen hameeseen. Ja ei kun ompelemaan!


Tällä kertaa tuli vähän siistimpää jälkeä, mutta tukikankaan unohdin taas... Ehkä ensi kerralla sitten. Haastava laji tuo applikointi. Vaatii keskittymistä ja pikkutarkkuutta, joita nykyään minulta ei löydy kun koko ajan joku roikkuu lahkeessa tai sitten on kiire tehdä valmiiksi siinä välissä kun molemmat pienet nukkuu samaan aikaan...


Tällaiset niistä sitten tuli. Ihan ok siihen nähden, etten ennen ole tehnyt vauvanvaatteita enkä applikoinut. Onneksi tässä kuvassa ei näy ne kaikki kauneusvirheet, joita vaatteista löytyy... Eikä se, että Hipun housuista tuli hiukan liian kapeat ja hame on vielä vähän iso :)
Mutta ehkä harjoittelu tekee jonain päivänä minustakin mestarin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti