perjantai 2. toukokuuta 2014

Kalamestarin pata

Tykkään tehdä mahdollisimman paljon itse ruokia lapselleni mm. siitä syystä, että siten on ehkä helpompi vähitellen koko perheen siirtyä syömään samaa ruokaa. Lisäksi itsetehdyt ruoat maistuvat ehdottomasti paremmilta kuin valmisruoat. Minusta soseiden tekeminen on helppoa ja hauskaa. Yleensä teen sosetta niistä aineksista, mitä kaupasta sattuu mukaan tarttumaan, tietysti huomioiden sen, mitä lapselle saa antaa. Perunaa löytyy lähes joka ruoasta.


Tässä yksi erityisen onnistunut ruoka:

Kalamestarin pata

6kk ylöspäin

Noin 150g (eli puoli pakettia) pakastelohikuutioita
1 iso tai pari pienempää bataattia
5-10 perunaa (riippuu perunoiden koosta)
1 sipuli
ripaus tilliä, basilikaa ja rosmariinia

Kuori ja lohko perunat, bataatti ja sipuli. Laita kiehumaan. Lisää Lohi ja mausteet loppupuolella ja keitä kunnes lohi on varmasti kypsää. Jätä osa keitinvedestä ja soseuta sopivaksi. Laita valmiiksi annosrasioihin ja pakasta osa odottamaan tulevia päiviä.

Meillä 8kk ikäiselle lapselle tästä tuli n. 10 annosta, eli riittää viideksi päiväksi.


Jälkiruoaksi tai välipalaksi suosittelemme seuraavaa:

Ananasherkku


Tuoretta ananasta
saman verran viinirypäleitä

Kuori ja paloittele ananas, halkaise viinirypäleet kahtia. Keitä muutama minuutti niin, että pehmenevät. Kaada ylimääräinen vesi pois (sen voit vaikka juoda itse, namia!) ja soseuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti