perjantai 23. toukokuuta 2014

Mahakriisi

Minulla oli tavoite; kesäksi eroon raskauskiloista. Kesä alkaa olla käsillä ja tavoite on melkein saavutettu, mutta... ...mahaa on vielä jäljellä.

13+2 pientä turvotusta vasta
Raskauskiloni tulivat maltillisesti. Pitkään mahani pysyi piilossa ja kaikki ihmettelivät sen pienuutta. Vasta ihan loppuvaiheilla se kasvoi vauhdilla, mutta silti kolme päivää ennen synnytystä eräs ihmetteli, että laskettu aika on jo tässä kuussa. Maha oli pyöreä ja mielestäni kauniskin, eivätkä kilot haitanneet, ne kuuluivat asiaan. Kiloja tuli yhteensä 15,5 ja jälkitarkastuksessa niistä oli karissut jo yli puolet.


Ongelmana oli kuitenkin, että maitoa tuli niukasti ja sain ohjeeksi mm. syödä enemmän. Muiden kikkojen ohella söin runsaasti (kaikki vakuuttivat, että imetys kyllä laihduttaa) ja maitoa tulikin mutta niin tuli myös kiloja. Kun valitin tätä neuvolassa sain vastaukseksi, että nyt et saa ajatella itseäsi, lapsi on pääasia. Vuoden loppuun mennessä olin saanut taas viisi kiloa lisää. Harmitti, kun raskaudesta oli kulunut jo aikaa ja silti monet vaatteet olivat pieniä ja monet samanikäisten lasten äidit näyttivät siltä, kuin mitään raskautta ei olisi ollutkaan.
30+6

Sitten tuli maaginen kuusi kuukautta täyteen. Hippu söi kiinteitä hyvällä ruokahalulla ja imetys väheni, joten saatoin aloittaa laihduttamisen. Sain vihdoin huolehtia itsestäni! Rupesin tekemään lihaskuntoa kotona kolme kertaa viikossa puolisen tuntia päivässä. Samalla kiinnitin huomiota syömiseeni. Aluksi tein itsenäisesti ilman apuvälineitä erilaisia liikkeitä ja myöhemmin kahvakuulalla. Paino lähtikin mukavasti tippumaan, parhaimmillaan lähti kilo viikossa.

Nyt tavoitteeseeni on 2-3 kiloa (riippuu, millä tuulella vaaka on :D ) ja siinä se on pysynyt jo hetken, kun viimeisen kuukauden aikana treenaaminen on vähän jäänyt... Ensin oli jotain kiirettä, sitten iski flunssa ja, no, nyt on vaan laiskuus. Vaatteet mahtuu hyvin päälle, ehkä sekin on vähentänyt motivaatiota. Mutta maha on kiloihin nähden suurempi kuin ennen raskautta. Tai ainakin löllömpi.

Nyt kaipaisin motivaatiota viimeiseen rutistukseen. Haaveena olisi edes vähäsen kiinteä kesävatsa. Tosin kuulin juuri, että rantavatsaan tarvitaan kaksi asiaa: 1. Sinulla on vatsa. 2. Vie se rannalle.

Miksi tuntuu, että muilla ei ole tällaista ongelmaa? Vai näenkö valikoivasti vain ne äidit, joilla raskauskilojen karistaminen on onnistunut helposti? Vai käyttävätkö kaikki oikeasti korsettia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti