maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesäkesä!

Rakastan kevättä ja rakastan kesää! On kertakaikkisen ihanaa, kun valon määrä lisääntyy ja ulosmennäkseen ei tarvitse sonnustautua raskaisiin varusteisiin, kuin olisi sotaan lähdössä. Kesän tuoksut. Kesän värit. Uiminen. Jäätelö. Kesähameet. Paljaat varpaat. Kesäkengät. Syitä on vaikka kuinka paljon!

Ei sillä, tykkään talvestakin, silloin kun on talvi. Luistelu, hiihto, laskettelu, ne on kivoja. Mutta pimeys ja kylmyys, etenkin kylmyys sisällä ja paikallisen sähköyhtiön mässäily meidän rahoilla... Kyllä kesä vie kuitenkin voiton.

Lauantaina heitin talviturkin. Aiemmin olen kyllä käynyt ulkouima-altaassa, mutta minulle oikea talviturkin heitto tapahtuu meressä, kun sellaisen lähellä asustamme. Samalla tuli mökkeilykausikin aloitettua :) Eilen nautin lämpimästä ilmasta levittämällä piknikpeiton nurmikolle ja lukemalla hömppähömppäromaania. Voisiko olla jotain yksinkertaisempaa ja mukavampaa? :)

Asumme metsin reunustetun tien varrella ja minua häiritsee suunnattomasti, kun ihmiset heittelevät roskia tien pientareelle. Viime viikolla minua kuitenkin odotti hauska yllätys, kun roskien sijaan ojasta pilkisti narsisseja! Narsisseja keskellä ei mitään!


Tänään pikku Hippukin pääsi nauttimaan kesäisestä ilmasta ensimmäistä kertaa ilman pipoa ja lapasia. Levitin peiton pihalle, mutta eihän se pelkkä peiton päällä kölliminen touhukkaalle lapselle enää riitä. Piti päästä maistamaan voikukkia, ruohoa, kiviä ja hiekkaa... Hetken päästä oli kädet ja suu ihan hiekassa. Mitähän tästä kesästä oikein tulee? Miten ihmeessä vietetään aikaa ulkona lapsen kanssa, joka ei viihdy enää vain paikallaan ja joka haluaa syödä kaikkea??? (Ei siis vain maistaa vaan syödä!)  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti